Blog, Strana 2

MDŽ v znamení Márie Terézie: Ochutnajte kakawco podľa jej receptu

Tento týždeň si pripomíname Medzinárodný deň žien, sviatok, ktorý oslavuje silu, krásu a pozoruhodné úspechy žien. V tejto súvislosti sa zameriame na jednu z najvýznamnejších ženských osobností histór...

Crunchy Cacao: Chrumkavá energia z Kolumbie, ktorá ťa nakopne

Už nehľadaj dokonalý snack - Crunchy Cacao si ťa našlo! Crunchy Cacao je lahodný a výživný snack, ktorý je ideálny pre zdravé maškrtenie a aktívny životný štýl. Ochutnaj kakaové poklady z oblasti Tol...

KakawCo+ kultúra: Objavte čaro kakaa v bratislavskom Novom aj Starom Meste

Kde KakawCo+ ukrýva svoje staroveké poklady? Milovníci prémiového kakaa a kvalitnej čokolády majú klenot priamo v hlavnom meste. Obľúbená slovenská značka KakawCo+ vás pozýva do svojich prevádzok, v ...

Korenisté kakao vás zahreje nielen, keď mrzne

Február je v plnom prúde a vonku začalo poriadne mrznúť. Čo môže byť lepšie, ako sa v takomto počasí uložiť do mäkkučkej deky s horúcim hrnčekom voňavého kakaa? Kakao je samo o sebe superpotravina, kt...

Chilli: Ohnivá sila Mayov a jej dary pre naše zdravie

Od mayských bohov do vášho obľúbeného hrnčeka Chilli paprička, táto malá, ale ohnivá plodina, má históriu siahajúcu hlboko do minulosti. Už starí Mayovia ju považovali za dar od bohov a používali ju ...

Podcast rádia VIVA: Príbeh značky Kakaw Co+ s Martinou Matejíčkovou

Prírodné kolumbijské kakao, kvality “fino de aroma”, ktoré prišlo na Slovensko a zásobuje stovky priaznivcov, nesie so sebou inšpiratívny príbeh!Započúvajte sa do histórie o vzniku a budovaní značky K...

PODCAST ÚČINKY PRAVÉHO KAKAA NA NAŠE FYZICKÉ AJ MENTÁLNE ZDRAVIE

Vypočujte si rozprávanie našej zakladateľky, Martiny Matejíčkovej o jej ceste za kakaom a jeho úžasných účinkoch na náš organizmus i náladu. Podcast prebieha spolu s Andrejkou Peniakovou z Fitshakeru....

JE LETO, OPAĽUJEME SA, TAK SA POĎME ROZMAZNAŤ S KAKAOVÝM MASLOM! ?

Kakaové maslo je  prírodný tuk rastlinného pôvodu, ktorý sa extrahuje po ochladení z kakaovej hmoty, t.j. z kakaových bôbov. Po extrakcii nám z pôvodnej suroviny, kakaovej hmoty vzniknú dva produ...

KAKAOVÝ VÝSKUM

Rozhovor s pani RnDr. Iveta Bernátovou , DrSc. Vedúca oddelenia experimentálnej hypertenzie, ÚNPF, CEM SAV Centrum experimentálnej medicíny SAV Ústav normálnej a patologickej fyziológie S pani RnDr. ...

O SPRACOVANÍ A PESTROSTI CHUTÍ KAKAA

Objavte Kakawcový svet, ktorý spája mnoho tém. O spracovaní a pestrosti chutí kakaa Kakao už dávno nepatrí len do detských rúk a nerozdeľuje sa iba na to ranné a večerné, v bodkovanom alebo prúž...

Slovenka, ktorá pozná pravú chuť kakaa

Jej cesta začala v romantickom Paríži či v malebnom Zürichu, odtiaľ sa vydala do Latinskej Ameriky, ktorú si zamilovala a dnes nám kúsok Kolumbie, ale aj Peru doniesla aj na Slovensko.  ...

Africkým slnkom sušené mango – pochúťka, ktorá je navyše nesmierne zdravá.

Chuť čerstvého, šťavnatého manga učarovala už nejednému z nás a niet sa čo čudovať. Je to mimoriadne chutné a voňavé ovocie. Ochutnali ste už ale naozaj zrelé mango? Také to mango, ktor...