Crunchy Nibs - drvené kakaové bôby v chrumkavej poleve
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Bôby v prémiovej kvalite 'fino de aroma' boli ručne zozbierané, fermentované, vysušené, jemne upražené, rozdrvené na malé kúsky - nibsy - a obalené v chrumkavej poleve z panely. Majú výnimočný čokoládový chuťový profil s jemnými tónmi sušeného ovocia, sladkého bobuľového ovocia a čokolády, ktorý dopĺňa panelu svojou sladkou exotickou chuťou. Sú rozdrvené na malé kúsky, vďaka čomu sú ideálne do pečenia ako zdravá a chrumkavá náhrada orieškov či kúskov čokolády, alebo ako omrvinka na sladké kaše. Bôby pochádzajú výlučne z kolumbijského regiónu Tolimá, preto nesú prívlastok single origin (pochádzajúci iba z jediného regiónu). Boli vypestované a ručne zozbierané výlučne na jednej konkrétnej plantáži, preto sa môžu pýšiť aj prívlastkom single estate (pochádzajúci iba z jednej plantáže). Navyše ide o bôby z iba jedinej odrody kakaa - criollo, a preto hovoríme aj o prvotriednych odrodových, tzv. kakaa. varietal bôboch. Obsah tuku v kakaovej sušine je až 52%. Práve vo vysokom podiele tuku sú obsiahnuté všetky zdraviu prospešné minerály – najmä horčík, vápnik, draslík a železo a vitamíny – predovšetkým A, B1, B2, B3, C a E. Jemne pražené drvené kakaové bôby Kakaw Co+ obsahujú veľké množstvo protizápalových antioxidov teobromín, priaznivo pôsobí na náš nervový aj krvný systém, tráviacu sústavu, schopnosť koncentrácie a na náladu.
Produkt je s láskou balený v integračnej baliarni pre znevýhodnených a zraniteľných ľudí na Slovensku.
Chuťový profil: sušené lesné ovocie, bobuľové sladké ovocie, čokoláda, panelu.
Použitie: na priamu konzumáciu alebo pridať do ovsených kaší, jogurtov, krémov alebo ako posýpku na koláčiky.
Zloženie: kakaové bôby drvené, nerafinovaná prírodná trstinová šťava
Výživové údaje na 100g:
Energia: 2197 kj/ 525 kcal
Tuky: 27,5 g
z toho nasýtené mastné kyseliny: 13,4
Sacharidy: 57,5 g
z toho cukry: 10 g
Vláknina: 0,9 g
Bielkoviny: 12,5 g
Soľ: 0,02 g
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.