BIO Celé kakaové bôby - Dominikánska republika
Podrobný popis
Exotické kakao zo srdca Karibiku pestuje ženská kooperatíva Las Productivas v oblasti El
Corozo v provincii Monte Plata a spracúvajú ho súrodenci Mariaelsy a José Alejandro Abreu
na rodinnej spracovateľskej stanici. Dominikánska republika je jedným z najväčších svetových producentov prémiového organického kakaa, pričom väčšinu produkcie tvoria hybridy odrôd Trinitario a Criollo. Kakao je zvyčajne vysádzané s plodinami ako avokádo, cukrová trstina či citrusy, čo v kombinácii s tropickým podnebím vytvára ideálne podmienky k pestovaniu kakaa s komplexnými aromatickmi profilmi vrátane ovocných, orechových a florálnych. Toto kakao ponúka stredne plné telo s rumovou arómou, vyššou aciditou a tropickým ovocným profilom s náznakmi červeného bobuľového ovocia, physalisu a orechov s karamelovým podtónom.
Produkt je s láskou balený v integračnej baliarni pre znevýhodnených a zraniteľných ľudí na Slovensku.
Chuťový profil: stredne plné telo, rumová aróma a orechové tóny
Použitie: Určené na priamu konzumáciu
Krajina pôvodu: Dominikánska republika
Zloženie: 100% Bio kakaové bôby
Výživové údaje na 100 g:
Energia: 2000 kJ / 478 kcal
Tuky: 19,6 g (z toho nasýtené mastné kyseliny: 10,4 g)
Sacharidy: 63,3 g (z toho cukry: 2,2 g)
Vláknina: 0,9 g
Bielkoviny: 12,2 g
Soľ: 0 g
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.